Лизи дагъларин юрд

Лизи дагълар айи
    уткан вилаят,
Яв табиаьтдира
гьевес кипразук.
Гьаз кIурухъа узу
увуз гъурабат?
Яв сикин нирари
сабур тувурзуз.
Ккундузуз мукIрукIин
гьарарин яркврар,
Хярар, хутIлар,
чру бархат илипнайи,
Ярхи хлинццар али
гьяжилеглегар,
Инсандихьан гучI
ктарди лицурайи.
Грайворон – инженер
Шуховдин шагьур
Вуйиб аьгъюдар
адардира даршул,
«Грайворон» гимийира
гъапIва машгьур,
Яв марцци кючйирра
рякъюз хъайиз ул…
Гафарра, яв штарин
Арсран цIадларстар,
Агури шулза, кIуру
вахтна увкан.
Инсандиз багъри юрд
ади шулуш саб,
Азуз кьюб - Лизи
дагъларна Дагъустан.


Белогорье
Красивый край
Где белые горы,
 Твоя природа вдохновляет меня.
Не могу сказать
Я тебе «чужбина»,
Твои спокойные реки
Успокаивают меня.
Я люблю твои
Сосновые леса,
Луга и поля
Покрытые зелёным бархатом,
Аистов длиннокрылых,
Которые не пугаются людей.
Не может быть
Что нет, знающих
Что Грайворон – родной город
Известного инженера Шухова,
Корабль «Грайворон»
Тоже прославил  тебя…
Я скучаю по твоим
Чистым улицам,
Как твоих серебристых вод капли,
Ищу слова, когда о тебе пишу.
Если у человека
Родной край один,
У меня их два:
Белогорье и Дагестан.


Рецензии