Паэт

Паэт – пясняр сваёй душы:
Душой, што набалела, скажа,      
Ды так, што будуць мурашы         
Па скуры бегчы, бударажыць!         

Ён слоўца, быццам бы святло,
Прапусціць праз душу і сэрца,
Каб людзі вершамі яго,
Як сонейкам, маглі сагрэцца.

Ён вызначыць адметны час      
І прўду скажа пакаленням, 
Ён стане прыкладам для нас         
У нашым спрэчным станаўленні.   


Рецензии