Iду

Ідзеш? Іду! Куды ідзеш?

Іду туды, дзе зоры ноччу,
Дзе вабіць песняй шумны лес,
Дзе рэчка. Полем зноўку крочу,
Дзе рос заўжды дзікі агрэст.
Іду між хвойных зноў імшараў,
Туды, дзе волат-дуб стаіць,
Дзе лётаў хлопцам я ў марах,
Дзе родны кут пачаў любіць.
Іду і бачу, як ўсё нова.
Усё, змянілася наўкол.
І быццам бы, жыццёва кола,
Мне пераможны заб'е гол.
І я маўклівы, і ціхмяны
Стаю на роспачы жыцця.
Дзядок і быццам без падману,
А ўчора быў яшчэ дзіця.
Ды сёння зноў іду імшарам
І бачу усё сваё я тут.
Мае здзяйсніліся ўжо мары.
Табе, падзяка, родны кут.


Рецензии