Al vi mi donas

Al vi mi donas vaston kaj liber',
Kaj la eternon de la viva foro.
Rigardon brulan kun disightener'
Kaj dolchmomenton de vivigdoloro.

Agacon de adstringa sorpa gust',
Malvarman brilon de glaci' rompanta,
Allogan maturecon de padus',
Por ke vi ploru, sed pli ofte –
                kantu!

Nadejhda Leshchova


Тебе дарую волю и простор,
И бесконечность жизненного поля.
Прощальной нежностью горящий взор
И сладкий миг животворящей боли.

Крутой характер вяжущих рябин,
Черёмухи заманчивую зрелость,
Холодный блеск ломающихся льдин,
Чтоб плакалось тебе, но чаще –
                пелось!

Надежда Лещёва


Рецензии