***

Таланти не такі,як у Сосюри
і хоч цей вірш у мене без лапок,
про двох племінників на прізвище Танцюра,
про Сашу і Володю Куріпок.

Малих у ліс водив їх до болота,
і ночували в баби Прісі по ночах,
разом утрьох ходили на охоту,
бо хлопці виросли у мене на очах.

Через війну,і негараздів різних товщі,
не бачив вже племінників давно,
вони працюють і живуть у Польщі,
на сон життя це наше схоже,чи кіно.

Хоч нелегка шофера процедура,
вони скучають за селом громади,
ганяють по європі їхні фури,
по швидкісних дорогах автостради.

Лежу відпочиваю на канапі
дивуюсь з їхніх автоподорож ,
спілкуємося з ними по ватсапу,
а інколи по - вайберу також.

Сестра Маруся виглядає на порозі,
синів чекає в Білозір'ї біля шляху,
хай Бог охороняє вас в дорозі,
я ж побажаю вам ні жезлу,ані цвяха.

Щоб весело колись заграла скрипка,
після війни заріжем порося,
прошу,не ображайтесь за Куріпку,
я без образи теж,за Карпуся.

05.10.2024
О.Чубенко - Карпусь.


Рецензии