Царыца восень
На торон ўзышла, аглядвае прасторы.
Шукае фарбы падзiвiць нас,
Рассеяць iх, бы у нябёсах зоры.
То завушнiцамi расквецiць,
Стан апляце шматкаляровым паскам.
Заманiць ў сад гарэзны вецер,
Нахмурыць бровы ды частуе квасам.
Лугi, сады, лясы i паркi,
Як каралевы часу на падмостках,
Чаруюць сарафанам яркiм,
Заколкамi блiскучымi у косах.
Штодзень змяняюць чараўнiцы
Убор павольна пад усмешкi сонца.
Пярэстым колерам iмчыцца
Па iзумрудах восень, ззяе бронзай.
Пад гукi песнi меладычнай
З лiсцём танцуе вальс хiтрун вятрыла.
Каб быў салодкiм адпачынак,
Спраўляе восень сёння вечарынку,
Свидетельство о публикации №124100404839
И мы будем снова удивляться краскам природы. Словно напоследок перед однообразной серо-бело-коричневой зимой Осень решила показать все свои самые яркие наряды.
Понравилось!👍Зелёная кнопочка!
С уважением,
Светлана Медведева7 06.10.2024 19:57 Заявить о нарушении
Мария Мучинская 07.10.2024 10:46 Заявить о нарушении