по хвилях
цегляного кришива та пилу.
жінка з пакетом: крупи, консерви.
збиральниця молюсків,
відплив обстрілу.
отримала гуманітарку.
потрібно швидко повернутися додому, якщо він цілий.
прийняти душ, переодягнутися.
взяти паспорт, ліки. спуститися у підвал.
люди розбігаються як гончаки від зайців.
труп собаки в траві: земля здивована,
їй не хочеться ковтати його.
так русалку змушують силоміць
пити риб'ячий жир.
хлопець лежить очима до землі:
два сонечка кохаються на шматку цегли,
а десь за спиною циклоп давить будинки.
обмацує, кришить овець. шукає Одіссея,
його дружину та дітей.
і якась хвора божевільна ціль
тягне хлопця за собою
як величезна хвиля біля берега.
дряпає тіло піском, наждак, тягне.
схопися та біжи, але куди?
а месія
міг гуляти по хвилях,
по землі та асфальту
під снарядами?
Свидетельство о публикации №124092802580