моя риба житиме

цікаво – що відчувають соми і коропи,
коли в озеро прилітає снаряд?
сталевий уламок пробив цегляну стіну,
розірвав акваріум
наче пакет з водою і битим склом.
вона впала на підлогу,
мокрі пасма волосся розсипалися по її спині
упереміш із водоростями.
скалярія стрибала на лінолеумі біля її обличчя –
яскрава кома
життя, що задихається.
але вона залишилася цілою – жодної подряпини,
тільки ноги злиплися як льодяники,
набули запорошеного блакитного відтінку:
колір місячної луски.
не вимовила жодного слова,
сама стала русалкою, хрумтячи плавниками в капцях
по битому мокрому склу
пішла на кухню, набрала каструлю води.
зібрала чотирьох рибок і равлика,
пошукала сигарети на підвіконні,
теплий вітер цілував пальці
з перетинками, обручкою.
моя риба житиме...


Рецензии