Сегодня осень вновь такая... Юрий Боровицкий. с бе

***
Сегодня осень вновь такая,
Что глянешь и охота плакать.
То облачно, то солнечно святая
и скоро мелкий дождик будет капать,
И будет мягко литься солнце,
И будут тихо падать листья,
И мне немножечко взгруснётся.
Опять шумят дрожа осины,
Листва танцует серебрится.
Я осенью люблю Отчизну,
Она в моих глазах искрится.


Оригинал:


***
Сёння восень зноў такая,
Што глядзіш і хочаш плакаць:
Хмарна-сонечна-святая.
Дробны дожджык будзе капаць,
Сонца будзе мякка ліцца,
І лістамі ціха падаць,
І са мной крыху журыцца.
Зноў шумяць, дрыжаць асіны,
Лісце танчыць, серабрыцца...
Восень любай мне Айчыны
У вачах маіх іскрыцца.


Рецензии