Жар рябины. на украинском

Гарячий жар горобини…
Наче, полум;я  жар - горобини  горять,
Променисте, на диво, гаряче  багаття…
Іще здалеку  видно,  до всіх, майорять,
Відганяють всі чари, знімають закляття!

Короткі  дні, зміняються  на  тихі  вечори,
Тумани у полях, неначе смуга пеленою…
Трава, колись зелена, замінила кольори,
Поблякли фарби, що цвіли колись стіною!

Немає й крапельки, так  жданого дощу,
На  небі,  присмачені  пилюкою  хмари…
І я, в душі: волаю, навіть голосно кричу,
Одна розрада - горобини грона з жару!

А річка, відбиває від поверхні серебром,
Затиснута у тісних долах, як в лещатах…
Земля, вже пахне: ароматом та добром:
Якого, у  надрах,  нескінченно  і  багато!

Над сонними лугом, птахи нижуть висо-чінь,
Неначе рівні соти, нарізають кожна коло…
І наче чудо, блискавка  зірвалась з синь,
За нею заспівали, крапельки дощу, чарів-не своє соло!

24 вересня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии
Очень красивые у вас стихи, спасибо. Рад знакомству.

Кошёлкин

Алексей Кошелкин   04.10.2024 14:08     Заявить о нарушении
В свою чергу, на Вашу творчість, так і хочеться сказати:

Вірші, вірші - усе заполонили вкрай,
Їм віддаю: свій хист, весь час і душу…
Короткий зміст, та тільки пам’ятай -
В них, сіль всієї правди, втиснуть мушу!

Виталий Косенко   06.10.2024 08:36   Заявить о нарушении