чорнi алмази
повільними ковтками перебігає зоряне небо.
Чумацький шлях пристебнутий наручниками
окружної дороги
до кісточки нового мікрорайону.
і зараз цей район попільничка
до країв наповнена зім'ятими недопалками будинків.
і там, у затисканнях каменю, страшні льодяники,
трупний запах, сюрпризи.
до яких догребуть рятувальники навесні.
іномарка, не вмикаючи фар, обережно повзе
по дорозі як равлик по лезу:
рятівний слиз та пітьма
не дає їй бути розрізаною надвоє.
темрява рятує і віддзеркалене місячне світло
у чорному блиску повзе.
місячна жінка блює зміями.
безліч питань без відповідей –
кімберлітові труби,
у яких ховаються чорні алмази.
Свидетельство о публикации №124092402148