малесенька чота
на срібних латах лицарських і стягах,
да, ми не лицарі, але ми не раби,
відомо нам купатися в звитягах.
Да, небагато нас - "малесенька" чота,
знесилених, але несамовитих.
Коли ми проклинаємо, так дочиста.
А, як полюбимо - не розлюбити.
Для нас повітря - живлення вітрил.
Коли попереду встають пороги -
весло у хвилю - гінко - мачту в небосхил,
і дай нам, боже, бісової змоги.
Да, ми найбільш за все цінуємо життя.
Але на крихту менше за свободу.
Ми налаштовуємо ритм серцебиття
На бій сперва, затим на осолоду.
Да, ми малесенька чота на цій землі.
Якщо ви чуєте, ми маєм мову,
Нехай опалену в оцій страшній війні,
Але живу, нескорену, чудову.
Світлина: Noah Buchanan, “Jacob’s Ladder”, 2023
Свидетельство о публикации №124092303468