Изьва качай
Изьва качай, мен; качайт!
Быр;д менсьым ковт;м шог!
С;мын тэ выл; эм лача:
гашк;, п;ртан менсьым мог!
Гашк;, кылан, кыдз ме к;съя
сь;л;м восьтыны да лов.
С;мын пола, с;мын кыла:
дзик тай некодлы оз ков...
Изьва качай, вынысь лайк;д,
гашк; тадзи бырас ун;
челядь потан бытть;, байк;д,
медым сь;л;мысь оз вун
чужан в;р-ва, ю да шонді,
мамл;н мелі г;л;с шы,
дона сикт;й, Коми му;й,
медся муса изьва кыы.
Изьва качай, бура качайт,
бытть; ачым дзик на том!
Мед ж; сь;л;м лоас нак;д,
коді оз т;д шудлысь пом!
18.08.2024 Терентьев А.Ф.
Свидетельство о публикации №124092302342