Спини мене, якщо настане час

       Спини мене отямся і отям
       така любов буває раз в ніколи…
                Ліна Костенко

*****
Спини мене, якщо настане час
Того, чому відбутися не можна…
Якщо мій розум опанує сказ,
Якщо я стану дика й неспроможна
Кохати тебе, вірити у все,
Що було поміж нами до нестями,
Та нагадай, що любиш в мені те,
Чого нема ні в жодній іншій пані…
Ти розкажи, чому я є — твоя,
Чому така відверта та розкішна,
Бо досі маю ласку від життя
І від тебе’, мій чоловіче грішний…
Відверта та свідома без прикрас,
Чарівна, несподівана, коштовна,
Спини мене, якщо настане час
Того, чому відбутися не можна…
(Ніка)
Вересень 2024


Рецензии