Бабье лето

художник Doroty Otulkskiej
*
Бабье лето - время промежуток,
Когда можно в лето заглянуть,
Когда  нескольких осенних суток
Хватит от труда, чтоб отдохнуть.

Когда можно, просто, беззаботно
Погулять по берегу реки,
И не думать, что, да, где...вольготно
Прочитать любимые стихи.

Улыбнуться Солнышку игриво,
Подремать под яблоней в саду,
На скамейке посидеть под ивой
С парнем у округи на виду.

Собран урожай, закрыты дачи...
Долгожданный отпуск небольшой...
И Природа щедрая, тем паче,
Одарила летней красотой.

Зелено еще везде и всюду,
А цветов, ну, прямо Райский сад
В бабье лето так уютно люду,
Будто всем открыли божий клад.

Овощи и фрукты в магазинах,
И вдоль улиц яблоки в ведре,
Зелень, тыква и грибы в корзинах,
Кабачки, цукини на бедре.

Даст погода сбор весь урожайный
Распродать, что  лишний-то беречь...
 У хозяек вид, чтоб не печальный,
А веселый был и сладкой речь.

WOMEN'S SUMMER
Armanush Margaryan

Artist Doroty Otulkskiej
*
Indian Summer-time interval,
When can I look into summer?,
When for several autumn days
Enough from work to rest.

When you can simply, carefree
Take a walk along the riverbank,
And do not think that, but where, at ease
Read your favorite poems.

Smile at the sun playfully,
Take a nap under an apple tree in the garden,
Sit on a bench under a willow tree
With a guy in the neighborhood in plain sight.

The harvest is harvested, the cottages are closed...
The long-awaited vacation is small...
And nature is generous, all the more so,
Bestowed summer beauty.

Green still everywhere and everywhere,
And flowers, well, just like a Garden of Eden.
Indian summer is so cozy for Luda,
It's like God's treasure has been revealed to everyone."

Vegetables and fruits in stores,
And along the streets apples in a bucket,
Greens, pumpkins and mushrooms in baskets,
Zucchini, zucchini on the thigh.

The weather will give the collection of the entire crop
To sell, which is superfluous\something to protect...
The housewives look, so as not to be sad,
And he was cheerful, and his speech was sweet.


Рецензии