Когда на зелень росных трав... Юрий Боровицкий. с

***
Когда на зелень росных трав
Листок берёзовый сорвётся,
КАогда шумит лисва дубрав,
А меж дубов дорога вьётся.

Когда уж поздно загорать,
Но днём ещё так жарит солнце,
Забудь тоску,возьми тетрадь,
Пиши сводно, как придётся.

Живи в единстве с целым светом,
Твори с осенним утром ранним,
И будь ты как сентябрь Поэтом
Не по билету, по призванью.


Оригинал:


***
Калі на зелень росных траў
Лісток бярозавы сарвецца,
Калі шуміць лісцё дубраў
І між дубоў дарога ўецца,

Калі ўжо позна залачае
І толькі днём яшчэ спякотна,
Тады пазбаўся ад адчаю
І адчувай сябе свабодна.

Жыві у еднасці са светам,
У творчым з восенню яднанні
І будзь, як верасень, паэтам
Не па білету, па прызванні.


Рецензии