Каханая на беларускай мове

Радзіма, Спадчына, ты як дзяўчына!
Табою закаханы я.
Мінулага ўспамін гадзіна,
На вочах на маіх сляза!

Ты так прыгожы, родны кут,
Як сонейка, на раніцы штодзённ.
Як уздохі з каханых губ,
Пачую цяплыню жаданых рук,

Вальготны ветер, дола цішыня,
Блакітны вырай у вышыні,
Заваражыў ён прыгажосццю небыцця,
Ён маляваў мае вяршы!

Бялёсая бяроза пад тваім акенцам,
Ляціць набата самотны звон!
А мару я не розумам, а сэрцам,
Каб ты забрала яго ў палон!

Радзіма! Спадчына, ты як дзяўчына!
Як першая любоў мая!
Закрыю вочы, зноў прысніцца,
Мне тая дзяўчына, что суджана!


Рецензии