Д. С. Ч. 2573 Слышится...

Слышится-колышется...
                Слижется  -  излижется
то  ли  от  количества,
                то  ли  от  излишества.
Тащится  -  артачится.
                Плачется  -  отважится.
Влагою  -  увлАжится.
                Вагою  -  уважится.
Порчею  -  топорщится.
                Горечью  -  упрочится*.

*  -  Вар.:  угорчится.
                До  1972   


Рецензии