про шкапу та конку

Шкапа ледь тягне рейками конку.
Стрічка кохання рветься де тонко.
Ген пересохла річка Почайна.
Слідує руслом смуга трамвайна
Тихо вдолину, важче угору.
Конка не знає слів непокори.
Конка уміє пересікати
Шпали, надії, вулиць квадрати.
За поворотом площа Поштова.
Це перехрестя не випадкове.
Нумо, кінцева, далі не буде,
Далі на парі, шляхом Іуди.
світлина: Сергій Шишко.
Європейська Площа в Києві.
1949 (тоді Площа Сталіна)


Рецензии