Якби на свiтi не було дощу

Якби на світі не було дощу,
Я б видумав його – тобі на радість,
І я б тобі весь вік щомиті радив
Любить сльозу з цілунком по плечу...

Якби на світі не було дощу,
Я б винайшов його гіркий дарунок, –
Хоч хтось же має вкрити слізьми труни
Солдат-сиріт – ридати досхочу...

Якби дощу на світі не було,
Я сам би став дощем – обрав би долю:
Не знати тюрем, знати тільки волю –
Усім тиранам і рабам назло...


Рецензии