Рел г йний патруль

Релігійний патруль – як той Старший брат, за мною постійно слідкує. Біля церков усіх інших конфесій повсякчас він на мене чатує. Зупиняє мене на вулиці, просить показати зміст голови, чи нема там гріховних думок. Переглядає уважно плейлісти, в них може ховатись отой богохульний рок. Каже зняти чоботи, бувало так, що в шкарпетках знаходили копита. Вимагає надати документи про сплачене за можливість перетнути райські кордони мито. Втім, є ще кармічна поліція, яка ні від кого нічого не хоче. Хлопці курять собі драп, на пропозицію прибухнути також пристануть охоче. Вони сидять у відділку та спостерігають, як на екранах сансара сама себе поглинає. Часом, коли мені вдається втекти від патруля, що на аркані тягне до раю, я приходжу до їхнього будинку, стаю навшпиньки та мовчки дивлюсь у вікно, де на моніторах пливе в нікуди оте вічне бездарне кіно.


Рецензии