I буде син, i буде мати...
Т. Шевченко
Животика на сонці грію -
Плекаю сонячну надію,
Що при надії десь, колись
Я буду! І дивлюся ввись...
Навколо - скрізь зелені туї...
А, може, та надія всує?
І вже не допоможе й Бог -
Не стане світлих перемог?!
Та поруч - заклики троянди:
" Не вір в пекельні пропаганди!
Отцю небесноиу молись -
То й точно станеться колись!
Пророк Шевченко закликає,
Що ворог всіх дарма лякає,
Що мати буде й буде син!
Коли!? Лиш знає Бог один!
І буде - вільна Україна,
І мати - знов народить сина,
З руїн постане стольний град,
Примириться із братом - брат!
І запанує Боже право
Перейдемо цей вир кривавий!
Казав Господь: " лише повір -
І знову запанує мир!
Тож віри - в кожную хатину,
Хоча б на макову зернину!
І пекло Данте - в кожнім згинь!
Хай запанує неба синь!
Бо так я вірю. Лиш просімо -
В земнім раю пребудем всі ми!
Іду до божої криниці,
Щоб істин й мудрості
напиться!
Свидетельство о публикации №124090205418