В драза в д спиртного

Я вам розповідаю,добрі люди,
із Господом я вчора розмовляв,
що вже ніколи пити я не буду
так слізно це йому пообіцяв.

І вам зі мною нецікаво буде,
бо перестав Карпусь горілку пить,
але за це- не судять,добрі люди,
бо хочеться на світі ще пожить.

Вже питиму газовані напої:
і воду й пепсі-колу й лимонад,
або нап'юся я води простої,
ще буду їсти сливи й виноград.

Бо для онука треба ще пожити,
що Бог мені відмірив-все моє,
не буду більше Бога я гнівити,
ну,а все інше-хай Господьмені дає.

А може кому буде не цікаво?,
що перестав Карпусь горілку пить,
бо замість неї питиму я каву,
щоб на землі цій грішній ще пожить.

Хоч без спиртного життя не цікаве,
та тільки скрізь і завжди пам'ятай,
що краще випить меленої кави,
чи розсипний,міцний цейлонський чай.

Той,хто здоровим глуздом володіє,
бо дружба пізнається не в вині,-
всі справжні мене друзі зрозуміють,
бо вчора я сказав спиртному - "НІ".

Вже вийшов на тверезості дорогу,
і стійко я перед спиртним стою,
про те,що обіцяв я вчора Богу,
дотримаю обіцянку свою.

29.08.2024
О.Чубенко-Карпусь.


Рецензии