Солнечно, тепло прозрачно на Пречистую... Юрий Бо

***
Солнечно, тепло, прозрачно на Пречистую,
Не уплыли на Юга птицы голосистые,
И у церкви шумят клёны - не безлистые.
И сияют ещё дни яркие, искристые,
Ещё взор этих дней золотой, лучистый.
Солнечно, тепло, прозрачно на Пречистую,
И за домом догорает сад цветисто.


Оригинал:


***
На Прачыстую сонечна, цёпла, празрыста,
Не плыве яшчэ вырай ад нас галасісты,
І шуміць яшчэ клён ля царквы - не бязлісты.
Яшчэ дзень зіхатлівы і нават іскрысты,
Яшчэ позірк яго залаты, прамяністы.
На Прачыстую сонечна, ціха, празрыста.
І за хатаю сад дагарае квяціста.


Рецензии