У храм на Спаса

Що Ви мене узнаєте - не відав,
дари нам Бог приніс в село до нас,
сьогодні в Білозір'ї Храм відвідав,
бо Яблучний прийшов у гості Спас!

А хто не знав,підказую сьогодні,
залиште справи для мирських утіх,
бо свято Преображення Господнє,
а на свята-всім працювати гріх.

Коли святили яблука червоні,
ще груші,дині і достиглі сливи,
а ще прозорі винограду грона,
обличчя в земляків були щасливі.

Сміялось сонце в куполах на Храмі,
де настоятель земляків вітав,
щодня відкриті щирі Храму брами,
там ніжний голос хору долітав.

Навколо Храму після літургії,
корогву релігійну знов носив,
і подумки я миру Україні
у Нашого Всевишнього просив.

19.08.2024
О.Чубенко-Карпусь


Рецензии