Сонет до ДН

Чи свято, чи не свято… Хто то зна?
Коли від незалежності залежність
народжує ілюзії безмежність
про те, що груднем обрана весна

не коїть зла, чи є якийсь бо сенс
у вдягненій на неї вишиванці?..
Коли від тих, хто нині спить у шанці,
беруть на фунт, віддаючи на пенс,

чи можна говорити про свободу
для мого геть змарнілого народу?..
Напевно, ні… Та що б там не було,

я плачу і сміюсь, бо темна доля
не може відібрати в мене волю.
То ж воля є. Нехай й крихка, як скло…


Рецензии