Чубандикай кьиса. 5
Инра авай кефериз:
Сесеривди ац1ана
Дагълар гьарай-эверин.
Гьик1 ят1ани, синелай
Пара зурба, ц1ай хьана,
Жанавурди ялзавай.
Мадни зай гьарай фена.
Кук1варда киц1 вагьшиди,
Куьгьне-кт1ай пек хьтин,
Саламатдиз амукьдай,
Хьаначирт1а шек хьтин.
Акъатна лап зегьледай,
Зани цавай ялзавай:
Чан гузавай киц1 патал,
Жува жуваз т1алзавай.
Аткана зун гъавурда,
Акурлай суй вагьшидин:
Чуьнуьх хьана валара,
Ракъурнавай дишиди.
Аквар гьалда, фейибур,
И саягъ гъуьрч авуна,
Жанавурди амалдар
Кук1варна, пуч авуна.
Агалкь тийиз акурлай,
Жанавурдин келле за
Лишан кьуна, гьасятда
Ахъайна кьве гуьлле за.
Ц1угъ акъатна вагьшидай,
Виняй агъуз, къван хьтин
Элкъвез-элкъвез аватна,
Къванни ваъ, къазан хьтин.
Са т1имил вахт алатна,
Дагъди хурар лал хьана.
Фикирдачир садани:
"Ина къал-макъал хьана?"
Агакьайла патавди,
Экуьналди зайиф тир,
Заз акурди бес хьана;
Амукьна зун гьайиф физ.
Пад акъатай ч1урарал
Алайд ивид гелер тир,
Акурда гил лугьудай:
"Ин авайд вуч эвер тир?"
Нефес къачуз четиндиз
Акъвазнавай киц1ерни,
Ярудаказ аквазвай
Чпел алай хирерни.
Пуд лагьай киц1 авачир,
Эвериз зун къекъвена,
Гахкьун тийиз акурлай,
Кьулухъди чун элхкъвена.
"Муькуьбрун хьиз,-фикирна,
-Киц1ин к1валах куьтягь я.
Вичи вичиз жазана,
Бат1улдини темягь я".
Алатна са шумуд югъ,
Пайда хьана леш хьтин
Килигзава яргъалай,
Сив авуна гьеш хьтин.
Свидетельство о публикации №124082004495