Спякота

Спякота…
Палены асфальт
  паўсюль, куды
    цягнецца вока.
Спякота…
Такая, што
  не заўважаеш
    нiчога навокал.
Спякота…
Нiбыта гукі
  крокаў есць, а
    быццам няма нiкога.
Спякота…
Ноч, трызненне,
  уставаў па ваду,
    а пабачыў чорта.
Спякота…
Світае, у ложку
  два целы мокрыя
    цалкам ад поту
Спякота…
Гарачым паветрам
  заўтра над галавою
    як меч дамоклаў.
Спякота…
Канец усяго
  плыве праз
    адкрытыя вокны
Спякотна…


Рецензии