20. лежбер кьейила

Шатур шаламди
Квачин к1ан т1ушур,
Капан къвана хъипи
Куркурар амай,
Хаму миргер* къацу
Яйлхда амай
Лежбер вай, гьа, вай!..
Лежбер вай, гьа, вай!..
Цура къара-мал шезва,
К1веле хирда хизан.
Рак лацу живед кьазва
Чна вучин, аман!
Ягъи* кьуьт1ер къвезва,
Лежбер вай, вахан
Лежбер вай, гьа, вай!..
Викин туьрез ник1ел-ламай,
Тум ламрал-лаз рекьел-ламай,
Яру миргер арабадик кумай
Лежбер вай, гьа, вай!..

(Мискискар, Шагьбиче Султанова. Октябрь-1940 йис).

*Миргер - Яцариз ишара я.
*Ягъи - машакъат, пис.


Рецензии