Дыханне
леанід ПРАНЧАК
Ёсць у мяне каханне
Чыстае і зямное,
Шчырае, як прызнанне,
Светлае, як усход.
Ноччу і днём дажджлівым
Хораша мне з табою.
Ты прыгажэй за кветку,
Ты саладзей за мёд.
Сонца маё ты, сонца;
Ластаўка на прыволлі;
Радасць мая і шчасце;
Слодыч пяшчотных слоў.
Вып’ем з табой да донца,
Вып’ем з табой да кроплі,
Вып’ем, нібы прычасце,
Нашу з табой Любоў!
Лашчу цябе і пешчу.
Ты маё захапленне,
Любасці прыцяжэнне,
Радасці пачуццё.
Ночы маёй світанне,
Смутку майго збавенне.
Мары маёй дыханне,
Сэрца майго жыццё!
Сонца маё ты, сонца;
Ластаўка на прыволлі;
Радасць мая і шчасце;
Слодыч пяшчотных слоў.
Вып’ем з табой да донца,
Вып’ем з табой да кроплі
Вып’ем, нібы прычасце,
Нашу з табой Любоў!
19.08.2024
Свидетельство о публикации №124081904759