Молитва Пряжевской иконе Божией Матери

МОЛИТВА ПРЯЖЕВСКОЙ ИКОНЕ БОЖИЕЙ МАТЕРИ

               
 О, Пресвятая Владычице Богородице, Царице Небес и и земли,               
 высшая ангел и архангел и всея твари честнейшая, чистая Дева Мария,            
 миру благая Помощнице, и всем людям утверждение, и во всяких нуждах избавление!

 Призри и ныне, Госпоже Всемилостивая, на рабы Твоя,               
 Тебе умиленною душою и сокрушенным сердцем молящиеся, со слезами               
 к Тебе припадающие и поклоняющиеся, пречистому и целебному образу
 Твоему, и помощи и заступления Твоего просящие.               
               
 О, Всемилостивая и Пре милосердая Дева Богородице Чистая!
 Воззри, Госпоже, на люди Твоя: мы все есть грешные не имамы иные помощи,   
 разве Тебе и от Тебе рождённого Христа Бога нашего.               
 Ты есть заступница и предстательница наша.               
 Ты есть обиженным защита, скорбящим радование, сирым прибежище, вдовам
 хранительница, девам слава, плачущим веселие, больным посещение, немощным
 исцеление, грешным спасение.

 Сего ради, о Богоматери, к Тебе прибегаем,               
 и на Твой Пречистый образ с Предвечным на руку Твоею держащую Младенцем,
 Господом нашим Иисусом Христом взирающей, умиленное пение Тебе приносим и
 вопием: помилуй нас, Мати Божия, и прошение наше исполни,               
 вся есть суть возможна ходатайству Твоему: яко Тебе слава подобает ныне и присно
 и во веки веков. Аминь. Радуйся, Бог обрадованная и Непорочная Присно дева;
 радуйся, нетленная и не искус брачная Агнца и Пастыря Мати.               
               
 Чудотворная икона Богородицы Пряжевской из Суджи и Горнальского монастыря.
 Обратимся к ней с молитвами за Курскую землю.


Рецензии