Разважанне
Каб сябе навучыць
У любові купацца гаючай
Да страны, да людзей,
Да мінулых падзей,
Не ствараць сабе раны балючай?
Не засмеціць душы
На галоўнай мяжы,
Дзе дабро сустракаецца з злосццю.
Спачуваць, разважаць,
Толькі не асуджаць,
Запрашаючы ліха ў госці.
Што мне трэба рабіць,
Каб сябе навучыць
Мець заўседы спакоя заслону,
Быць паплечнікам міру,
Любові, жыцця?
Зноў малітвай твару абарону.
Свидетельство о публикации №124080807023