Не любiть жiнок нещасних, не кохайте

Не любіть жінок нещасних, не кохайте нещасливих –
Жити поруч неможливо з усмішкою на вустах.
Вам з очей отих нещасних сліз не пережити зливу,
не кохайте нещасливих – істина гірка проста.

Є жінки, нещасні завжди, є нещасні тимчасово,
та різниці між жінками тими й тими не знайти,
не знайти для перших й других зрозуміле ними слово,
щоб змогли і ті, і інші од нещастя відійти.

Не кохайте, не цілуйте, не даруйте днів і квітів -
для нещасних це не радість, а підстава для сльози.
Одшукайте ту, веселу, ту, єдиную на світі,
хто заплакати спроможна слізьми літньої грози...


Віктор  Зелік (12)


Рецензии