Я не просив грози настiльки, щоб затопило

Я не просив грози настільки, щоб затопило край дороги,
щоби гроза була не в радість, а викликала неспокій,
щоб неможливо йти було стежками, не змочивши ноги,
щоб страшно було відпускати тремтіння рідної руки.

Не кличте грози з буревієм, не кличте грози попід ранок,
коли ще сон солодкий щемний не втік з-під полохливих вій,
накликали – закрийте вікна, щоб не поранилась кохана
об грім і блискавку пекучі і об безжальний буревій...


Віктор  Зелік (2)


Рецензии