Двi жiнки

Дві  жінки
В парку на ослоні* жінки дві сиділи.
Жарким сонця променям навесні раділи.
-Ах, який чудовий день, я б відпочивала,-
Перша раптом позіхнула, друга промовчала.

-В мене є сім'я велика: два дорослих сина,
Дві невістки, чоловік, -отака родина.
Ну, а в Вас сім'я яка? - запитала строго.
Зовні бачу, Ви така, пані гонорова...

-На роботі цілий день???(Мабуть кар'єристка!)
-Чоловік собі готує?? Ви,що феменістка?
Як же діти, дім, сім'я...? Ми ж жінки! О, Отче!
Сперше рід мій, потім я - таке життя жіноче!

Тож прийдеться на завжди про себе позабути...
Всіх забавок для жінок маємо позбутись!
Я ж, наприклад, вже забула  всі дівочі мрії...
А так хотілося колись побачити Мальдіви!!!
І вірші колись писались, кажуть дуже вдалі.
Ще хотілося забратись у гори на Непалі.
Вчити мови незвичайні, або хоча б англійську...
Танці різні впанувати - я так тащусь від твісту...

Мріяла про щось багато,  до першого ще сина...
Та маю йти вже готувати, велика жде родина!
Друга жінка вмить, ураз, поглянула пестливо:
-А,скажіть, сьогодні, зараз, про себе, Ви щаслива?

...В парку на ослоні жінки дві сиділи.
Жарким сонця променям навесні раділи.

* ослін (на ослоні)- лавка, садовая скамья

Пісня "Дві жінки"
Слова і музика Лариса Сокольська
29.10.2023.


Рецензии