Ветер принёс издалека - Александр Блок
Poem:
The wind brought from afar
======= Alexander Blok
The wind brought from afar
Hint of songs of coming spring
Somewhere it's light and deep
A part of the sky has opened up.
In this bottomless blue sky,
In the twilight of coming spring
Winter storms wept,
Dreams of the stars were broken.
Timidly, unclearly and deeply
My strings cried.
The wind brought from afar
Sonorous your songs.
--------------------------
January 29, 1901
-*******************************
Ветер принес издалека
======= Александр Блок
Ветер принес издалёка
Песни весенней намек,
Где-то светло и глубоко
Неба открылся клочок.
В этой бездонной лазури,
В сумерках близкой весны
Плакали зимние бури,
Реяли звездные сны.
Робко, темно и глубоко
Плакали струны мои.
Ветер принес издалёка
Звучные песни твои.
--------------------------
29 января 1901 г.
Свидетельство о публикации №124072805271