Грицю бел

Ой,не ходи,Грицю,та й на вечорницю...
(Маруся Чурай)

вариант на бел мове:

Ой,не хадзі,Рыгорка,на світанкі,
бо на гэтых світанках дзеўкі-вядзьмаркі

Тая,што чорныя бровы мае,
ўсе тая дзеўчына чары знае

У нядзелю рана зелле капала,
а ў панядзелак прапаласкала

Прыйшоў аўторак,зелле рыхтавала,а рана
 ў сераду  Рыгорка быў атручаны

Калі настаў чацвер,то ўжо Рыгор памёр,
прыйшла пятніца-быў пахаваны Рыгор

А ў суботу рана матка дачку біла:
-Ой,чаму ж ты,дачушка,Рыгорку атруціла?

-Ой,мамачка,да Рыгоркі я жалю не маю,
навошта ж Рыгор,мама,разам дваіх кахае!

-Хай жа будзе ні тая,ні я,
няхай Рыгора кахае сырая зямля.

-Вось,Рыгорка,я так і зрабіла,
што з-за цябе мяне матка біла.

-Вось табе,Рыгорка,за тое расплата,-
з чатырох дошак дубовая хата.


Рецензии