Алеся- чара нiца!
Хвалюецца наш татка
Бо сынок нявесту
Вядзе да прычэсту
Мае лiк багiнi,
Край трусоў -спаднiца,
Статны вiд –графiнi,
Алеся- чараўнiца!
Страхi маткi, бацькi
Не дазваляюць спаткi
Бо музыка ў хаткi
З ранiцы да ноч кi.
Не нясуцца куры,
Пер`e чысцяць гусi,
Яе шуры-муры
Набрыдлi як гарбузы!
Бычок наш гадавалы
Высцау усю карову
Бо гучаць сiгналы
I у iхнiм крову.
Ад нас суседушка
Морду адвяртае,
Як гэта завецца?
Ён яе-е-е вiтае!!!
Зелле у пшанiцы,
Галава кружыцца,
Вось дык кабылiца
Што ж гэта тварыцца?!?
Як яе пазбавiцца?
Уся гаспадарка валiцца!
Як сыночка ратаваць?
Куды яго захаваць?
Прападзе ён з ёю-
З голаду памрэ
Бо «красуня» гэта
З ежай у варажбе!
ПОсуду не мые,
Хату не мяце,
Цэлы дзень лятае
На сваёй мятле.
Клiчуць усе тяляткам
Маяго сынка,
Ператварыўся тапкам-
Кiшка ў яго танка
Прыйшла баба Нюра,
Прынесла пургену
Хай мая красуня
Сере каля сену!
А я гэтым часам
Над сынком вандрую:
Па iм белым яйкам
Шапчу ды калдую.
За якi такi грахi
Нам гэта загадана?
Нашы справы так кепскi-
Трэба нюхаць ладана!
Мабыць баба аль прабабка
Д`явалам запiсана,
А нам мучыцца за гэта
На раду напiсана.
Автор:#ЛарисаСмехович
P.S Я и капелька дождя
18.07.2024г
Свидетельство о публикации №124072300818