Я люблю тебя, моя матушка

  Я КОХАЮ ТЕБЕ, УКРАЇНО

Я кохаю тебе, Україно,
Як нікого в житті не кохав,
Ти, як дівчина гарна, струнка, чорнобрива,
В небі вечірнім, зірка яскрава і молода.

Карптські гори, ліси і полонини,
Де трембіти лунають весь час,
Почули щоб усі на білому світі,
Який чудовий український наш край!

Чайки в Одесі літають над морем
Радісно бути їм там
"Чорне море моє, Чорне море моє,
-кожна пташка курличе,- нікому
            його не віддам!"
     "Нікому його не выддам".

Київ! Мати всіх міст руських!
На землі краще міста нема!
І, як піднялася у когось рука бомбити
Таку красу!? Щоб у нього відсохла вона.

Сади вишневи і яблуневі..,
Огородина всяка - очам радість,
Серцю спокій, тепло.
Хоч злодійськи Україну і обікрали,
Але годує  сама себе  вона.

Земля родюча, щедра і багата -
Ворогам, не дружнім людям, спати не дає.
Всім хочеться хоч шматочок увірвати,
От і пруться, лізуть сюди,
Щоб подивитись, як воно тут є!

Україно - Ненька наша люба,
Від горя посивіла вже давно.
Красунею чорнобривою завжди була
Красунею чорнобривою ти і сьгодні є!

Я кохаю тебе, Україно,
Як нікого у житті не кохав.
Ти, як дівчина гарна, струнка, чорнобрива,
В небі вечірнім - зірка яскрава і молода!

Я кохаю тебе, Україно.
Я кохаю тебе, Україно...
22.07.2024


Рецензии