Пакет

Прыйшоў я позна вечарам,
I дзелаць была нечава-
Збiраўся ўзлесць на печ ужо,
Але ж заўважыў рэч...
 
На покуце, ля зэдліка,
Паміж бутэлек выпітых,
Сярод дзярма і нечага
Ляжаў чыесь пакет.

І раптам- ды замяўкала,
Заскражатала гукамі,
У скронях ды застукала-
Зэявіўся чорны кот.


Быў выглядам ен грозны
Ды скочыў асцярожна
З пакету таго белага
На хворы мой жывот.

А потым- ды да шыі,
Артэрыяў і жылаў,
Крычаў, што за расiю-
Праз гэта скончыў жыць я,
Упаўшы на падлог...

Мараль:

Не чувствуеш,не знаеш
Да раптам атрымаеш
Пасаду на сто год-


Рецензии