Луд

Ыджыд ;д;н, кыпыд ру;н
Изьва гызь; - мун; Луд;
помт;м-дорт;м кывт; ю;н,
визув-визув - он най кут!

Гыяс паськал;ны гор;н,
мелі г;л;съясын шуд.
Уна-уна бабаюра
бара сьыл;д;ны Луд!

Войвыв мул;н мича серпас,
важъя гажл;н с;ст;м лов -
медся бурс; ставлы сетас,
паныдалас - нянь да сов.

Изьва гызь;, Изьва сьыл;.
Майбыр, ол;м оз най кус!
Мада Луд;й, юргы нэмъяс,
гашк;, сё, а гашк;, сюрс.

06.07.2024. Терентьев А.Ф.


Рецензии