На тротуарi. Декаданс-нарис

Охайна вишукана пані
Весь день торгує рушники.
Стоїть, стоїть на тротуарі,
Весь день стоїть. За копійки.

Якою мовою сказати?
Правдивою, як є, скажу.
Якою мовою писати?
Єдиною, що є, пишу:
То вийшов я Дніпром гуляти,
І сам бруківками ходжу.

У розпачі дивлюсь - усюди
Бентега, хворь і декаданс,
Печать марудну носять люди.
Лицем хоч в профіль, хоч анфас -

Парад фізичної потвори,
Ментальні виродки з комори,
Смаку занепад, духу спад.
Куди не зирк - усюди кало,
А все красиве повтікало,
Рятуючи свій жирний зад.

Всі, що лишилися - нещасні,
Скорботних зморшок каталог,
І подумки часи пропасні
Клянуть під заводи тривог.

Аж ось мамаша-молодуха
Худа, бліда, мов голодуха,
В візку дешевім - немовля,
У пальцях, бля, цигарка, бля.


Рецензии