Ничеклэр бирешми каласы?
Колке дэ, соенеч тэ, азрак коенеч тэ бар бу шигырь юлларында.
Гел яшь кенэ булырмын кук иде,
Инде кызым усэ: мин ана.
Балачакка кун,ел тарта, энием,
Шун, а иркэ булып кыланам.
Вакыт бераз туктап торсын эле.
Тик бер конгэ, купне сорамам.
Кичэ мине кире кактын, эни:
"Синен, белэн мин гел булалмам".
"Узен, эшлэ!" - диден, катгый итеп.
Боркет очыра шулай баласын.
Мостэкыйль булудан курыкмыйча
Ничеклэр бирешми каласы?!!!!
Кичэ мин,а тормыш кануннары
Кырыс икэнлеген анлаттын,.
Энием, кичер, сине, тузалмыйча,
Рэнж,еттемме эллэ, елаттым?
Бу катлаулы тормыш дэреслэрен
Килэ кайчак ташлап чабасы.
Энием, синнэн ярдэм сорамыйча
Ничеклэр сон, тузеп каласы?????!!
Тормыш катлаулыгын утэ алмыйча,
Авыр чакта син,а сарылам.
Бик еш, ни эйткэнне уйламыйча,
Кунел кылларын,а кагылам...
Энием, кичер! Мин ан,ладым сине:
Узем хэзер бала анасы.
Ай, кыска ла шушы, юллар, эни!
Яшьлектэн картлыкка барасы.
10 июль, 2024 ел
Свидетельство о публикации №124071301327