Адчування колерам запечанай крывi
Яны...
Божа, як яны курчацца на асушальным пылам калючым, калючым ветры! Пяцьдзясят бо на сонейку, плюс пяцьдзясят, і...
Хапаючы высушаным ротам, па ледзь-ледзь, кіпень той...
Я плыву паміж полымем дзікага колеру, а вокі... Наліваюцца святлом, утыкаючыся ў праклятую Віттову скоку перагрэтага да смерці горада...
Э-эх!
Думка адзіная, як бы так злаўчыцца, каб не загрымець як карыта пустое, так, па маставой, і дабрацца да дома!
А колер...
Колер запечанай крыві, ён навекі са мной.
Ён задоўга да гэтага дня, усёю жыццём маім тут, ну, як жа там далей, пра яшчэ, на вякі, амін...
Я навекі прачуў, крывёю ў роце прачуў я яго...
Да пячонак.
Свидетельство о публикации №124070906183