Евгений Долматовский Тогда в сорокпервом
Ми кохали там і росли.
Ой, Дніпро, Дніпро, широк - швидкоруш,
В небі над тобой журавли.
Ти побачив бій, Дніпро - мать ріка.
Ми в атаку йшли під горой.
Хто ліг за Дніпро, житиме віки
Якщо бився він як герой.
Ворог нищив нас, ми з Дніпра пішли.
Смертний бій гримів, як гроза.
Ой, Дніпро, Дніпро, течеш вдалині,
Хвиля вся твоя, як сльоза.
Із твоїх стремнин ворог воду п'є.
Захлинеться він тій водой.
Славний час настав - ми йдемо вперед
І побачимось знов з тобой.
Б'є фашистську гідь Україна-мать
Партизанкою у Дніпрі.
Скоро вийде знов синів зустрічать
Сльози висохнуть на вітрі.
Кров фашистських псів хай рікой тече,
Не візьме мій край їхній зброд!
Як весной Дніпро ворогів змете
Наша армія, наш народ.
Свидетельство о публикации №124070905729