Плаче дивчина над хлопцем

Вірш, написаний до мого незакінченого ще роману "Катя Каменецька": https://proza.ru/2024/06/29/777

Відноситься до останніх глав другої частки, теж ще ненаписаних, де головна героїня Катя плаче над своїм вбитим коханим.

* * *

Плаче дівчина над хлопцем
Поза лісом в полі.
Ллються сльози по щоках
На траву зельону:

Що ж ти, миленький, лежиш,
Рученьки розкинув?
Що ж ти, любенький, мовчиш,
Що ж мене покинув?

Якби крила мала я -
Полетіла б в небо.
Хоч у пекло, хоч у рай,
Я б пішла до тебе.

Ти злочинця і ізгой,
Мій відрінутий герой.
Вбитий птаху молодий,
Ти навік коханий мій.

Плаче дівчина над хлопцем,
Голову схилила.
Понад лісом сходить сонце -
Воно їй не миле.

Мні без тебе - світ не мил
І зоря весняна…
Ти - мій сокіл сизокрил,
Я - твоя кохана…


Рецензии
😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Ирина Горст   21.10.2024 08:49     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.