Адляцелi не у вырай гады...

 Апынуліся думкі ў палоне былога:
 Зразумець немагчыма вынік іншых падзей...
 На зыходзе жыцця ўспамінаў замнога,
 І дзіравая торба нязбытных надзей.

 З маладою душой мы старэць не хацелі.
 Нам бы ў школу ізноў, на апошні званок,
 Ці дзяцінства крыху, каб пагушкаць арэлі,--
 Толькі лёс прадказаў пахавальны вянок.

 Адляцелі не ў вырай гады...адляцелі.
 Адгукнуліся ў сэрцы няўцешнай слязой...
 Марна гушкае вецер пустыя арэлі,
 Часам плачуць званы на капліцы старой.


Рецензии