Нигде в мире, такой нет

     У СВІТІ ТАКОЇ, НЕМЄ НІДЕ

Україно, рідна моя Мати,
Я дуже кохаю тебе,
Ти моє серденьео, ти моя радість,
В світі такої немає ніде.

Над тобою сонечко світить-
Зберігає тебе від жари.
Небо дощем поливає,
Щоб по всій Україні квіти цвіли.

Місяць на небі і зіоньки яснії,
Теж, Україно, кохають тебе,
Бо коли темно посеред ночі,
Світло навколо, як в день.

Сивий Дніпро! Біля тебе
             він посивів,
Любить так палко,
       що і на хвилину,
Не може від тебе
        кудись віддійти.

Кохає тебе, Україно,
Земля від Бога дана.
Цвітуть на ній сади квітучі,
Посміхається пшениця золота.

Я дуже кохаю тебе, Україно,
Ти моє серденько, радість моя,
Коли тобі боляче, по обличчю
     котиться, гаряча сльоза.

Я стану перед Богом на коліна,
Щоб захистив тебе від ворогів,
Щоб  знову в мирі всі ми жили,
Як це було недавно, а не колись.

Щоб знову в мирі всі ми жили,
Як це було недавно, а не колись.
29.06.2024


Рецензии
А вот это стихотворение на сердце легло,понравилось,Виктор!Как же
красива и тепла украинская речь,трогательны и чувственны слова...
Люблю тебя,Украина
земля,что от Бога дана.
Сады здесь цветают кипуче,
пшеница клонИтся златА. Не очень подобрала слова,но,как получилось..

С наилучшими пожеланиями и теплом-Людмила.

Людмила Кириллова 5   01.07.2024 18:51     Заявить о нарушении