Ныббар

Ныббар мын ды,мае зараег каед аенкъард у,
Гъе уаед, мае хур, нае зардзынаен даеуаен.
Мае рухсхаессаег, мае табуйаг аенкъараен
Гаенаен ис, искуы ферох каендзынаен.

Даеуыл фембаелын уыд мае тыхджын баеллиц...
Дае цаестаенгасы агуырдтон аенцой,
Дае фаесонтае дын ауыдтон...Заердаерис
Ныр у маенаен дае фенд аемае дае кой.

Куыд цаерон ныр? Куы нал мае тавы хур даер.
Мае уды хъыг мын чи бамбара,чи?
У уарзондзинад. царды хаерзты хуыздаер,
Аемае аеппаетаей карздаер уды рис.


Рецензии