Краjiна
Де уряд світло викрада -
Там продають людей за гроші,
Сволота в Раді посіда...
І жре, все жре оте створіння -
Капіталізм йому ім'я...
Там люд без знань і без любові -
Батьки і діти, ти, і я.
На світі є така країна,
Де ображають освітян,
Ганьблять людей - злочинці в формі
Вночі хапають робітян...
В'язниці там людей катують -
Свої кати своїм - щодня -
Кров продають, життя руйнують -
Низьке існує там сміття... -
До нитки брат роздягне брата,
І син на батька йде війною -
Бо з краю в кожного там хата,
І ніж в долоні, за спиною...
Там найманці капіталістів
Руйнують пам'ятки поетам,
Музикам, вченим, лікарям -
Натомість пам'ятки царям
Там ставлять... Совісті бракує -
Душі - в тих підлих, злих людей...
Скарби там в бруді свині топчуть.
Там - кладовище всіх ідей.
---
На світі є така країна... -
В країні тій буваю я,
Бувають й інші... Запитай ся:
Чи та країна не твоя?
2024 рік, 24 Червня, 00:19, атакована капіталістами Україна
Свидетельство о публикации №124062400188